Aanleg tijdelijke rotonde Fokkerweg

Updated: Feb 15De kruising Fokkerweg met de Kruisweg wordt omgebouwd tot een tijdelijke rotonde. De werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke rotonde vinden plaats in de nacht van 22 op 23 februari 2021.


De nachtelijke werkzaamheden vinden grofweg plaats tussen 20:00 en 06:00 uur. Tijdens de werkzaamheden kan verkeer oversteken van de Pudongweg naar de Fokkerweg en andersom. Door de aanleg van een tijdelijke rotonde stimuleren we de doorgang van het verkeer en het biedt ons voldoende veilige ruimte om de werkzaamheden uit te voeren. Niet alle richtingen blijven toegankelijk. Tussen Hoofddorp en de kruising worden de rijbanen afgesloten.


Na de aanleg van de tijdelijke rotonde starten we met de herinrichting van het kruispunt. Deze werkzaamheden duren tot eind april 2021.


Het betreffende kruispunt:

Projectie rotonde:Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

21 views0 comments

Recent Posts

See All

Visit RichPort.

RichPort is the southern part of the Schiphol-Rijk area. Conveniently situated near the A4 highway, bordering on Schiphol AirPort and Amsterdam. With several busstops in the park, a 10 minute commute to Schiphol and train station RichPort is within everyone's (daily) reach.

ADDRESS

Beechavenue 2,
1119 PT Schiphol-Rijk

PHONE

EMAIL

RichPort Community.

An active community needs a Community Management. That's why RichPort has a full time Community Manager who works around the clock to organise activities that bring the people in the park together. And that's me! Demi Nasser. Don't hesitate to contact me for any questions regarding park activities and facilities. For all Park Management related topics, please contact Tiffany Graf.

Demi Nasser

Community Manager

demi@richport.nl

06 15 14 56 24

Tiffany Graf

Newsletter

Subscribe to the RichPort Newsletter.

newsletter.png

For community related topics.

For park management related topics.

Stay up-to-date with the latest RichPort news.

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook logo
  • Instagram logo

© 2020 by RichPort.