top of page

Aanleg tijdelijke rotonde Fokkerweg

Updated: Feb 15, 2021De kruising Fokkerweg met de Kruisweg wordt omgebouwd tot een tijdelijke rotonde. De werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke rotonde vinden plaats in de nacht van 22 op 23 februari 2021.


De nachtelijke werkzaamheden vinden grofweg plaats tussen 20:00 en 06:00 uur. Tijdens de werkzaamheden kan verkeer oversteken van de Pudongweg naar de Fokkerweg en andersom. Door de aanleg van een tijdelijke rotonde stimuleren we de doorgang van het verkeer en het biedt ons voldoende veilige ruimte om de werkzaamheden uit te voeren. Niet alle richtingen blijven toegankelijk. Tussen Hoofddorp en de kruising worden de rijbanen afgesloten.


Na de aanleg van de tijdelijke rotonde starten we met de herinrichting van het kruispunt. Deze werkzaamheden duren tot eind april 2021.


Het betreffende kruispunt:

Projectie rotonde:Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een van de schakels in het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een aanzienlijke verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.

Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de Provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.

32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page