Sluit u zich ook aan op het warmtenet van Richport?“Polderwarmte, dat is de naam waaronder we verder gaan met de realisatie van een duurzaam warmtenet voor RichPort”, zegt Mireille Bedeschi, relatiemanager SamenWarm en Polderwarmte: “Aan de noord en noordoostkant van Haarlemmermeer zijn we al een aantal jaar onder die naam bezig om verschillende kraaltjes, zoals wij dat noemen, te ontwikkelen.” [Dat zijn warmtenetten met eigen bronnen voor een beperkt gebied, die op zichzelf kunnen bestaan en zodanig ingericht worden dat ze op termijn eventueel onderdeel uit kunnen maken van een groter warmtenet.] “Het ziet er naar uit, dat er geen vertraging wordt opgelopen in de ontwikkeling en dat de duurzame warmte tegen een lagere prijs dan de aardgasprijs kan worden geleverd.”


Warmtebron Polderwarmte gaat in 2022 warmte leveren via het warmtenet. Deze warmte komt van restwarmte van datacenters, warmte uit afvalwater en de overtollige warmte van het warmtenet van Amsterdam. In de toekomst kunnen daar bronnen zoals aardwarmte op aangesloten worden. Bedeschi: “Vanaf de eerste dag van onze warmtelevering mag je duurzame warmte verwachten. We kijken daarvoor altijd naar de duurzaamste mix van warmtebronnen en zullen dat voortdurend optimaliseren. Als u al eerder warmte wilt ontvangen, zullen we tijdelijke voorzieningen treffen, totdat we u aansluiten op het net. Ook kunnen we mobiele (nood)-installaties regelen als uw warmtevoorziening er voortijdig mee ophoudt. We staan voor leveringszekerheid, te allen tijde!”


Meedoen Polderwarmte spreekt al met veel bedrijven binnen RichPort over de aansluiting op het duurzame warmtenet en natuurlijk ook met de coöperatie. Bedeschi: “We willen graag een bijdrage leveren aan een toekomstbestendig RichPort. Vanaf 2022 kan het warmtenet operationeel zijn. Hoe meer partijen er meedoen, hoe sneller we kunnen realiseren.” Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact op met Mireille Bedeschi via mireille.bedeschi@polderwarmte.nl.


79 views0 comments

Recent Posts

See All

Visit RichPort.

RichPort is the southern part of the Schiphol-Rijk area. Conveniently situated near the A4 highway, bordering on Schiphol AirPort and Amsterdam. With several busstops in the park, a 10 minute commute to Schiphol and train station RichPort is within everyone's (daily) reach.

ADDRESS

Beechavenue 2,
1119 PT Schiphol-Rijk

PHONE

EMAIL

RichPort Community.

An active community needs a Community Management. That's why RichPort has a full time Community Manager who works around the clock to organise activities that bring the people in the park together. And that's me! Demi Nasser. Don't hesitate to contact me for any questions regarding park activities and facilities. For all Park Management related topics, please contact Tiffany Graf.

Demi Nasser

Community Manager

demi@richport.nl

06 15 14 56 24

Tiffany Graf

Newsletter

Subscribe to the RichPort Newsletter.

newsletter.png

For community related topics.

For park management related topics.

Stay up-to-date with the latest RichPort news.

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook logo
  • Instagram logo

© 2020 by RichPort.