top of page

Vision Plaza krijgt upgrade

Updated: Jun 3, 2020

De oplevering van het allereerste pand dat Chipshol liet bouwen op Schiphol-Rijk vond plaats in 1992. De KLM nam direct haar intrede en bleef niet minder dan 24 jaar gebruik maken van Vision Plaza West. In 2016 vertrok de KLM en had Peter Poot zijn ‘eerstgeborene’ weer leeg terug. Maar wat wilde hij ermee? VJ sprak met de Chipshol CEO tijdens de feestelijke (her)opening van zijn allereerste pand.Bij aankomst is direct duidelijk dat tijden zijn veranderd en Chipshol daarin is meegegaan. “Kantoorpanden hebben een hele andere dynamiek gekregen en zijn niet langer slechts een plek om te werken maar ook om te ontmoeten en verbinden,” zegt Poot. We spreken Poot in het indrukwekkende atrium, het kloppend hart, van het 10.000 m² gerenoveerde pand. Dat meer weg heeft van een mooie hotel lobby dan een receptie van een kantoorpand.

Een plek waar iedereen welkom is Het is meteen duidelijk dat er voor een levendig stijl en sfeer is gekozen, met oog voor details en groen. Natuurlijke elementen uit de tuin van het pand zijn terug te vinden in de afwerking van de entree. Met de open opzet van de begane grond wordt een vrije inloop gestimuleerd naar het restaurant en vergaderfaciliteiten. Kortom een prettige plek waar iedereen welkom is.

Jan-Willem de Bruijn, CCO D&B The Facility Group: “Ons team is, in nauwe samenwerking met Chipshol en Ditt Officemakers, ruim een jaar geleden begonnen met de planvorming van de herontwikkeling van Vision Plaza West. Wij zagen direct veel potentie in het gebouw binnen de campus en haar fantastische groene omgeving.”


Kantoorpanden hebben een hele andere dynamiek gekregen en zijn niet langer slechts een plek om te werken maar ook om te ontmoeten en verbinden.”

Alles onder één dak

First-point-of-contact in het pand zal de community manager zijn, die verantwoordelijk is voor alles wat maar met hospitality te maken heeft. De Bruijn: “Op dagelijkse basis verzorgen wij vanuit D&B The Facility Group de receptiedienstverlening, de beveiliging, de schoonmaak, de food & beverage met ons We Canteen horecaconcept en de diverse vergaderfaciliteiten.”

Mix van grote en kleinere huurders is wenselijk

“Ondanks dat de drie bovenliggende etages kantoorruimte nog niet verhuurd zijn zet Chipshol wel alvast de deuren op de begane grond open, om gasten van buitenaf te ontvangen. Want ook zij kunnen nu en in de toekomst gebruikmaken van de faciliteiten in dit gebouw, dat in samenwerking met interieur designer Ditt Officemakers weer nieuw leven is ingeblazen. Ook kunnen zij per direct gebruik maken van de vijf vergaderruimtes in het pand, die ruimte bieden van 8 tot 100 personen.”

Met al deze mogelijkheden en diensten zal het ongetwijfeld niet lang meer duren voordat het pand volledig is verhuurd. Om de levendigheid in het pand te houden streeft men naar een goede mix van bijvoorbeeld twee grote en enkele kleinere huurders.


Meest trots op de goede sfeer

Chipshol, Ditt Officemakers en D&B kunnen tevreden terugkijken op de transformatie van het kantoorpand. Waar is Poot het meest trots op? “Op de geweldige sfeer die het pand nu uitstraalt,” is zijn antwoord voordat hij weer verder moet gaan met het schudden van vele handen.


39 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page